Mumsigt veggbröd
Irländska scones
(4 st)
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
100 g margarin
4 dl /sojamjölk (elle havremjölk)
Sätt ugnen på 250 grader
Smörj en eller två plåtar
Blanda mjöl, salt och bakpulver
Klicka i margarinet och finfördela det i mjölblandningen med fingertopparna
Häll i mjölken och blanda snabbt till en jämn deg
Dela degen i 4 bitar. Platta ut degbitarna till centimetertjocka rundlar. Markera 4 "tårtbitar" på varje rundel med kniv, så att det blir lätt att bryta de färdiggräddade bröden efter markeringen.
Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter
Scones serveras rykande färska, dagsgamla är de trista.
Gott med margarin på eller marmelad.
Ur Vego Paradiso
av
Pia Hall
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida